't einebyt

Helaas was ik dus een weekje uit de running maar ben nu weer voldoende opgeknapt om lekker wat bij de kachel achter mn labtop te gaan zitten om jullie weer bij te praten over het wel en wee van.... tja ... van wie....in ieder geval over die dingen die ik leuk genoeg vind om jullie te vertellen....

Maandag 8 november hadden we weer een Bee....'t is alweer een poosje geleden....meestal kletsen we heel wat af...vandaar ook onze naam " 't einebyt". ...eenden in een wak...die ziet u niet alleen van ver maar je hoort ze vaak al op grote afstand snateren... want Oo... wat hebben ze een pret en wat een gekwetter in zn wak..veel ruimte hebben ze meestal niet nodig. U begrijpt het??? Nee...dat is jammer ......nou u mag me bellen dan leg ik het u uit.

Ik heb het vast al eerder vertelt maar we trekken al heel wat jaartjes met elkaar op. Rens, Gre, Coby en Geke, Hanneke, Thea, Tiny, Frida en ik "zei de gek" en dan was  Corry er ook altijd bij maar die is ondertussen al ver in de 80 en ach...ze heeft het ondertussen wel een beetje gehad met al dat quilten.  Jammer maar wel begrijpelijk. We hebben al heel wat mooie quilts gemaakt , ieder uiteraard op zn eigen manier, soms wel opgestart maar niet afgemaakt...ach wat maakt het uit. Daarnaast hebben we in .....een tentoonstelling in Pingjum gehad wat vele bezoekers heeft getrokken. Met Hanneke en Frida nog een keer in een ander klein plaatsje, Firdgum genaamd....

Dit jaar zijn we geen gezamelijk project opgestart. Iedereen heeft eigenlijk wel een leuk project onder handen. Het laatste project wat wij gezamelijk (lees ieder zijn eigen maar wel hetzelfde) zijn opgestart was de Circle of Life van  Jacqueline de Jong. Er zijn verschillende vrouwen in ons groepje die hem hebben gemaakt, sommigen zijn af anderen vragen nog een laatste hand.  Ik zal nog eens proberen om ze allemaal voor u op de foto te zetten, erg leuk om te zien , gelijk maar toch zo heel verschillend. Erg mooi. Die van Frida heeft u al kunnen zien, eerder in mijn blog.

Sinds ik deze blog heb, volg ik ook heel veel andere bloggers, een van hen is Claudia.... uit Duitsland zij heeft vaak hele mooie/leuke paperpiecings. En ervan was een vlinder "Witje". Ik heb haar gemaild en vertelt over ons clubje dames en heb haar toestemming gekregen om deze vlinder mee te nemen naar deze ochtend. Ik was eigenlijk helemaal verrast dat iedereen hierop zo enthousiast reageerde. En Oo wat was het gezellig... niet op de cijfertjes letten, die de volgorde van werken aangeeft......de verkeerde kleur op het verkeerde blokje....zou het echt komen dat we teveel kletsen???? Nee hoor....maar kletsen en iets doen... vergt altijd iets meer concentratie.

Desalniettemin wil ik Claudia bedanken voor het feit dat ik haar prachtige vlinder mee mocht nemen en ondanks het feit dat wij ervaren quiltsters zijn, zoveel plezier kunnen beleven aan een heel leuk en eenvoudig patroontje. Claudia bedankt!! De foto's van de andere vlinders, zal ik je na de volgende bee toezenden. Een bezoekje aan haar website en webwinkel met allemaal mooie patroontjes is zeker de moeite waard.
Dit is de mijne...


Een indruk van die ochtend.....1 opmerking:

 1. Hallo Gerbrich
  Komt me allemaal heel bekend voor, Zit zelf ook in een quiltbee, we komen 1x in de maand bij elkaar, maar dan kunnen er altijd een paar niet.
  en 1x in het jaar een hele dag, meestal bij mij in de winkel en dan gaan we iets leuks doen, een quiltspel, nemen pakjes voor elkaar mee, doen pot luck met het eten. en natuurlijk blijven we op de hoogte wat we maken, soms een gezamelijk project.
  dat is allemaal weer as maandag
  ik verheug me er nu al op.
  Hierbij is het sociale gehalte toch ook heel belangrijk.

  Snel weer opknappen en fijne feestdagen

  BeantwoordenVerwijderen